Zpět do obchodu

Registrace

Nejčastější dotazy

Můžete si stáhnout návod na ovládání a užívání pece, ve kterém najdete odpověď na většinu podstatných otázek k pečení:

Stáhnout návod (.pdf)

Co všechno si můžu v peci připravit?

V naší peci upečete všechno, co se dá péct v klasické troubě. S tím rozdílem, že pec můžete rozpálit na velmi vysoké teploty, takže si uděláte například i pravou italskou pizzu. Stejně tak ugrilujete vše, co se dá grilovat na zahradním grilu. Díky vysokému teplu sálajícího ze všech stran se maso rychle uzavře a nepustí téměř žádnou šťávu. Oproti klasickému grilu se také vyhnete nezdravému přepalování tuků. Pec zůstane i po pečení nahřátá ještě několik hodin. To můžete využít například pro sušení ovoce či bylin.

 

Jakým dřevem mám v peci topit?

Používejte tvrdé a suché dřevo, které produkuje minimum kouře a popela. Pokud je dřevo mokré, počítejte s výrazně delší dobou rozpálení pece. V takovém případě doporučujeme vložit další polínka před přiložením do prostoru pece, kde se vysuší.

 

Jak je pec velká?

Pec je dostatečně velká, abyste komfortně připravili jakákoliv domácí jídla. Vnitřní objem je 100 litrů. Přesné rozměry naleznete v sekci Rozměry.

 

Jak zjistím teplotu v peci?

S variantami pece Plus a Ready dostanete automaticky teploměr se spodním stonkem, který umístíte do připraveného otvoru v korpusu. Pokud se rozhodnete pořídit variantu Basic, kterou obestavíte, doporučujeme v příslušenství přikoupit teploměr s kapilárou. Jednodušší variantou je pak volně stojící teploměr, který při pečení umístíte přímo do pece. Dvířka s teploměrem u nás nenajdete, protože takový teploměr kvůli umístění a časté manipulaci s dvířky skutečnou teplotu velmi zkresluje.

 

Můžu pec používat v zimě nebo když prší?

Pec můžete používat kdykoliv, pokud dodržíte základní pravidlo, že pec nesmí být mokrá-vlhká, ať už od sněhu, deště či nadměrné vlhkosti. Pokud v takovém případě prasknou žárobetonové tvarovky, nebude uznána reklamace.

 

Můžu použít jakýkoliv podpalovač?

Nepoužívejte podpalovače, které obsahují petrolej nebo jiné látky, které by se mohly vsáknout do podlahy pece a následně ovlivňovat chuť jídla. Nikdy nepoužívejte tekuté podpalovače.

 

Jak poznám, že je pec dostatečně rozpálená?

Při rozdělávání ohně se uvolňují saze, které zbarví klenbu pece do černa. Jakmile se pec dostane na správnou teplotu, saze vyhoří a vy můžete začít péct. Více informací naleznete v sekci Jak rozpálit pec.

 

Jaká teplota je vhodná pro pečení různých pokrmů?

Orientačně se můžete držet následujících teplot:
Sušení bylinek, ovoce, hřibů - 50-60°C
Chléb - 160-190°C
Masa - 200-250°C
Pizza - 280-300°C

 

Máte nějaká další doporučení ohledně pečení?

Ano. V sekci Tipy a Triky naleznete spoustu dalších podrobně popsaných tipů a doporučení týkajících se nejenom pečení, ale také ovládání pece a regulace teploty.

Zpět do obchodu